×
Wat doen we Marketingadvies /Opleiding op maat Ons team Blog Contact
logo

LogoWat maakt van een logo een goed logo?

Een logo vormt de basis voor jouw visuele identiteit. Het is uniek en kan enkel en alleen aan jouw zaak worden gelinkt. Het zegt iets over wie je bent en waar je voor staat. Impressionant zorgt voor een grafisch ontwerp dat eruit springt. Al dan niet in combinatie met een creatieve slogan of baseline. Maar wat maakt van een logo, een goed logo? Je leest het hieronder!

Een goed logo is tijdloos

Een goed logo moet de tand des tijds kunnen doorstaan. Het is verleidelijk om toe te geven aan bepaalde trends, maar dan is je logo misschien binnen de kortste keren verouderd? Je logo zal overal verschijnen, op je briefpapier, je omslagen, factuurpapier, je website, enz. Dan is het belangrijk dat je logo hedendaags oogt zodat je niet uit de toon valt.

Een logo moet herkenbaar zijn

Het logo moet op zichzelf staan. Het is de basis voor de verdere uitwerking van je huisstijl. Het geeft je een zekere elan en boezemt vertrouwen in. Met een logo kan je je ook onderscheiden van je concurrenten. Daarom is het belangrijk om na te denken over wát je wil uitstralen. Stijl, klasse, dynamiek, daadkracht of eender welk ander gevoel dat je wil overbrengen.

Eenvoud siert

De kracht van een logo zit hem vaak in de eenvoud. Wij houden van uitgepuurde logo’s die in één oogopslag duidelijk maken waarvoor je staat. Je moet er ook rekening mee houden dat je logo altijd en overal toepasbaar moet zijn. Keep it simple is de boodschap!

Je logo in diverse formaten

Wij maken je logo op in diverse formaten en bestanden. Je kan bij ons een digitaal logo laten maken dat je evengoed kan inzetten voor drukwerk, zonder kwaliteitsverlies. Ook wie zijn zelf ontworpen logo wil laten digitaliseren is bij ons aan het juiste adres. 

Bekijk onze website voor nog meer referenties.


"Een goed logo is eenvoudig en blijft hangen."
Op zoek naar een impressionant logo?
Contacteer ons hier.